Pečená kachna se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 181 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 127.2 mg
- Draslík 450.1 mg
- Vláknina 4476.7 mg
- Vitamín A 4476.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony, očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
-
2
Mrkve oškrábeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme, cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
3
Kachnu omyjdeme, osušíme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody, přikrytou pečeme v troubě. V průběhu pečení kachnu občas polejeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
-
4
V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm připravenou cibuli, žampiony a mrkev.
-
5
Téměř měkkou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme ji, vrátíme zpět, přidáme k ní osmaženou zeleninu a houby, dopečeme ji doměkka.
-
6
Porce kachny se zeleninovo-houbovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s opečenými bramborami.