Pikantní jehněčí špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kýta
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Cuketa
  • 16 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 3619.5 mg
  • Vláknina 21045.2 mg
  • Vitamín A 21045.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. V míse smícháme sezamový olej s medem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem a mletou skořicí.

  • 2

    Jehněčí kýtu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do marinády a necháme ji 30 minut marinovat.

  • 3

    Mezitím nakrájíme na čtverečky zelenou papriku zbavenou stopky a semen, očistíme malé žampiony a 2 středně velké cukety nakrájíme na plátky silné 2 cm.

  • 4

    Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cuketou, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a při střední teplotě na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.

  • 5

    Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.

Komentáře k receptu