Pikantní jehněčí špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 24 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 3619.5 mg
- Vláknina 21045.2 mg
- Vitamín A 21045.2 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu. V míse smícháme sezamový olej s medem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem a mletou skořicí.
-
2
Jehněčí kýtu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do marinády a necháme ji 30 minut marinovat.
-
3
Mezitím nakrájíme na čtverečky zelenou papriku zbavenou stopky a semen, očistíme malé žampiony a 2 středně velké cukety nakrájíme na plátky silné 2 cm.
-
4
Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cuketou, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a při střední teplotě na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.
-
5
Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.