Biftek na pivě se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 110.8 mg
- Draslík 816.6 mg
- Vláknina 6039.8 mg
- Vitamín A 6039.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 75 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme na plátky.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné přibližně 2 centimetry, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme krátce odležet.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, odleželé bifteky v něm z obou stran opečeme doměkka, a poté je přendáme na předehřáté talíře.
-
4
Do výpeku v pánvi přimícháme máslo, přisypeme nakrájené žampiony, krátce je osmažíme, přilijeme pivo a necháme chvilku přikryté pokličkou dusit. Potom do pánve vmícháme smetanu, směs krátce povaříme, přelijeme jí bifteky na talířích a podáváme.