Staročeské krůtí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 155 mg
- Draslík 673.3 mg
- Vláknina 910.2 mg
- Vitamín A 910.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
-
2
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na menší řízky, které naklepeme, okořeníme kari kořením a mletou paprikou, opepříme a osolíme.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm z obou stran prudce opečeme. Pak do pánve přisypeme nakrájené žampiony, krátce je orestujeme, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.
-
4
Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku, necháme ji přejít varem a dochutíme solí.
-
5
Krůtí řízky podáváme přelité šťávou se žampiony a s opečenými bramborami.