Staročeské krůtí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 673.3 mg
  • Vláknina 910.2 mg
  • Vitamín A 910.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

  • 2

    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na menší řízky, které naklepeme, okořeníme kari kořením a mletou paprikou, opepříme a osolíme.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm z obou stran prudce opečeme. Pak do pánve přisypeme nakrájené žampiony, krátce je orestujeme, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku, necháme ji přejít varem a dochutíme solí.

  • 5

    Krůtí řízky podáváme přelité šťávou se žampiony a s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu