Lázeňská masová roláda
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 800 g Krůtí prsa
- 150 g Žampiony - sterilované
- 300 g Vepřové maso mleté
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 3 plátek Veka
- 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2.5 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 857 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 58 g
- Sodík 735 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 344.2 mg
- Draslík 979.6 mg
- Vláknina 2888.3 mg
- Vitamín A 2888.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme vodou a najemno nasekáme. Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
-
2
Slaninu nakrájíme na malé kousky. Veku rozkrájíme na kostičky.
-
3
Krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozřízneme a lehce naklepeme.
-
4
V pánvi osmažíme slaninu a na ní nakrájenou cibuli, přidáme mleté vepřové maso, petrželku, veku navlhčenou pivem a vše promícháme. Do směsi přimícháme žampióny a vajíčka, okořeníme a osolíme.
-
5
Promíchanou směs z pánve přendáme na plát masa, který zavineme a omotáme pevnou nití.
-
6
Roládu přendáme do zapékací mísy nebo pekáče, pokapeme ji máslem, podlijeme pivem, a pečeme v předehřáté troubě, až je měkká. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
-
7
Upečenou roládu rozkrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou z vypeku.