Krůtí plátky s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 27 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 121.5 mg
- Draslík 731.5 mg
- Vláknina 2039.8 mg
- Vitamín A 2039.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme je na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
-
2
Žampióny očistíme, opláchneme vodou a okapané nakrájíme na plátky.
-
3
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm osmažíme nakrájené žampióny. Pak houby vyjmeme, přidáme zbylé máslo a z obou stran opečeme maso. Pak k němu dáme zpět do pánve žampióny, vše podlijeme pivem a necháme přikryté krátce dusit. V průběhu dušení v případě potřeby přilijeme vodu.