Kuřecí řízky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 17 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 634.5 mg
- Vláknina 500 mg
- Vitamín A 500 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
-
2
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme a obalíme je v mouce.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm z obou stran opečeme doměkka a vyjmeme. Do pánve přisypeme nakrájené źampiony, krátce je osmažíme, přilijeme pivo s vodou a přikryté chvíli dusíme, až změknou. Šťávu potom ještě zjemníme přimícháním másla.
-
4
Kuřecí prsa rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.