Bifteky na pivě se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 589 mg
- Vláknina 2439.8 mg
- Vitamín A 2439.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilované žampióny opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
-
2
Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme trochou oleje.
-
3
V pánvi rozehřejeme zbylý olej a bifteky na něm zprudka osmažíme z obou stran. Upečené přendáme na teplý talíř a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
-
4
Do výpeku v pánvi přidáme máslo a osmažíme v něm žampióny. Pak je podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme, přimícháme smetanu a povaříme.
-
5
Bifteky na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.