Toasty s ementálem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 32 g
- Sodík 999 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 64.8 mg
- Draslík 499.2 mg
- Vláknina 10437.5 mg
- Vitamín A 10437.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na polovině másla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme plátky žampionů a 5 minut podusíme. Do odstavených žampionů vmícháme pepř, sůl, zakysanou smetanu a nasekanou petrželku. Plátky toastového chleba vložíme do pekáče, na ně navršíme houbovou směs, posypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až se sýr rozteče.