Jihočeská masová roláda
Suroviny
- 150 g Salám měkký
- 100 g Sýr Eidam uzený 45%
- 100 g Žampiony - sterilované
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kg Vepřový bok
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 5 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1636 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 158 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 331.3 mg
- Draslík 676.4 mg
- Vláknina 2089.8 mg
- Vitamín A 2089.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám a uzený sýr. Pak přimícháme nakrájené žampióny a smetanu, směs zahustíme vajíčky a podle chuti opepříme a osolíme.
-
2
Vepřový bůček rozkrojíme, mírně osolíme a rozprostřeme na něj nádivku z pánve. Pak maso srolujeme a zajistíme proti rozbalení grilovacími jehlami nebo párátky.
-
3
Roládu vložíme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až má zlatavou barvu a maso je měkké. V průběhu pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby případně přilijeme vodu.
-
4
Upečenou roládu nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a podáváme.