Krčmářova masová směs
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 200 g Párky jemné
- 100 g Žampiony - sterilované
- 400 g Vepřová kýta
- 40 g Solamyl
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 52 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 246.7 mg
- Draslík 812.3 mg
- Vláknina 3127.8 mg
- Vitamín A 3127.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové i hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na nudličky. Párky nakrájíme na kolečka.
-
2
Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, opláchneme ji vodou a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Žampiony opláchneme vodou a nakrájíme na kousky.
-
3
K nakrájenému masu v míse přidáme vajíčka a Solamyl, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme v chladu uležet.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce osmažíme ze všech stran. Pak do pánve přimícháme nakrájenou cibuli, žampióny, feferonku a kolečka párků, přilijeme pivo, přidáme trochu worcesterové omáčky, dochutíme kari kořením a pepřem, osolíme a směs krátce podusíme, až je maso zcela měkké.