Wiltshirská dušená plec
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Žampiony čerstvé
- 1500 g Vepřová plec
- 250 g Švestky sušené
- 450 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 919 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 55 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 177.5 mg
- Draslík 1180.9 mg
- Vláknina 7502.5 mg
- Vitamín A 7502.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme olej a postupně přidáváme očištěné, na kostky nakrájené a osolené maso, opékáme asi 5 minut. Maso v pánvi posypeme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme med, ocet, sójovou omáčku, sůl a pepř. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
-
2
Potom do pánve přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony, vypeckované sušené švestky a dusíme, až je maso úplně měkké.
-
3
Před podáváním podle chuti okořeníme a posypeme petrželkou.