Čínský salát se salátových okurek
Suroviny
- 150 g Žampiony - sterilované
- 40 g Cukr krupice
- 30 g Kopr čerstvý
- 100 g Kapie sterilovaná
- 60 ml Olej olivový
- 30 ml Ocet vinný
- 60 ml Omáčka sojová světlá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Okurka salátová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 318.2 mg
- Vláknina 3103.3 mg
- Vitamín A 3103.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé salátové okurky omyjeme a pokrájíme na malé salátové kostky, které dáme do misky. Houby scedíme, překrájíme na menší plátky, kapii také krájíme na malé kousky, vše přidáme do misky k okurkám.
-
2
Zeleninu v mise pokapeme olejem, octem, posypeme cukrem a dobře promícháme. Nakonec do salátu přidáme sójovou omáčku, podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme chilli koření a ještě promícháme.
-
3
Hotový salát naporcujeme na talíře, posypeme nasekaným koprem a podáváme.