Pstruzi na víně s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1108 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 1277 mg
- Vláknina 4356 mg
- Vitamín A 4356 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme cibuli najemno, přidáme plátky žampionů, orestujeme a necháme 5 minut podusit. Vykuchané pstruhy nasolíme uvnitř i na povrchu, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Houbovou směs rozložíme na dno pekáče, na ni položíme pstruhy, zalijeme červeným vínem, opepříme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
-
2
Podáváme s plátkem citronu a plátkem bylinkového másla.