Pstruzi na víně s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 6 g Pepř bílý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 3 dl Víno červené
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1108 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 1277 mg
  • Vláknina 4356 mg
  • Vitamín A 4356 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme cibuli najemno, přidáme plátky žampionů, orestujeme a necháme 5 minut podusit. Vykuchané pstruhy nasolíme uvnitř i na povrchu, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Houbovou směs rozložíme na dno pekáče, na ni položíme pstruhy, zalijeme červeným vínem, opepříme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.

  • 2

    Podáváme s plátkem citronu a plátkem bylinkového másla.

Komentáře k receptu