Pudink ze žampionů s bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 400 g Petržel - nať
- 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Vaječný bílek slepičí
- 400 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Žampiony čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1010 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 83 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 222.5 mg
- Draslík 1729.8 mg
- Vláknina 13892.8 mg
- Vitamín A 13892.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 195.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony podusíme na másle, až pustí vodu. Poté je rozmixujeme. Do žampionů vmícháme pepř, sůl, bílky, smetanu, sladkou papriku a jemně posekanou petrželovou nať, dobře promícháme. Hmotou plníme máslem vymazané formičky, které přikryjeme alobalem. Formičky vložíme do vodní lázně do trouby a při teplotě 200 °C pečeme zhruba 85 minut.
-
2
V mezičase připravíme omáčku. Jemně nasekanou petrželovou nať smícháme s prolisovaným česnekem a alespoň 10 minut povaříme v drůbežím vývaru. Poté necháme mírně prochladnout, rozmixujeme, vmícháme smetanu a necháme prohřát.
-
3
Pudink servírujeme přelitý omáčkou.