Pivní jihomoravský špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 16 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 159.9 mg
- Draslík 126 mg
- Vláknina 139.8 mg
- Vitamín A 139.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdý sýr a salám nakrájíme na větší kostičky. Žampiony očistíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme je na poloviny.
-
2
V misce rozšleháme vajíčka s pivem a hladkou mouku, těstíčko dochutíme pepřem a solí. Připravené kousky sýra a salámu a půlky žampionů v něm obalujeme a postupně střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle.
-
3
Špízy pečeme ve větší pánvi na rozpáleném oleji, v průběhu pečení je obracíme.