Farfalle s žampionovou omáčkou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 90 g Zakysaná smetana
  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 60 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 484 mg
  • Vláknina 11247.8 mg
  • Vitamín A 11247.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím na rozpáleném másle krátce orestujeme na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme žampiony nakrájené na plátky, necháme vsáknout máslo a přilijeme sherry, kuřecí vývar a zakysanou smetanu. Promícháme, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku asi 4min provaříme.

  • 3

    Poté ji vlijeme do hrnce na těstoviny, přidáme nakrájené bylinky, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu