Farfalle s žampionovou omáčkou a bylinkami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Žampiony čerstvé
- 90 g Zakysaná smetana
- 500 g Těstoviny Farfalle
- 60 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Tymián sušený
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 21 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 34.7 mg
- Draslík 484 mg
- Vláknina 11247.8 mg
- Vitamín A 11247.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím na rozpáleném másle krátce orestujeme na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme žampiony nakrájené na plátky, necháme vsáknout máslo a přilijeme sherry, kuřecí vývar a zakysanou smetanu. Promícháme, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku asi 4min provaříme.
-
3
Poté ji vlijeme do hrnce na těstoviny, přidáme nakrájené bylinky, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.