Žampionový salát s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 694.1 mg
- Vláknina 7896.3 mg
- Vitamín A 7896.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony důkladně očistíme, společně s rajčaty opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Polníček očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Polníček s plátky rajčat a žampionů vyskládáme na talíře.
-
2
Bazalku opláchneme a necháme oschnout. Lístky otrháme a pokrájíme na nudličky. Ocet smícháme společně s olejem, solí a pepřem. Marinádou zalijeme salát a odložíme bokem na 15 minut.
-
3
Na pánvi orestujeme nahrubo nasekaný vlašský ořech. Salát posypeme ořechy a ozdobíme pokrájenou bazalkou. Sýr nakrájíme na hoblinky a posypeme jimi salát. Můžeme podávat.