Smažené houby v česnekovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 300 g Řecký jogurt
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.1 l Citronová šťáva
  • 0.5 kg Žampiony čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 171.7 mg
  • Draslík 548.8 mg
  • Vláknina 4483.8 mg
  • Vitamín A 4483.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby pečlivě očistíme a rozkrojíme napůl. Česnek zbavíme slupky, 1 stroužek prolisujeme do citronové šťávy a opepříme. Houby necháme v této směsi marinovat.

  • 2

    Žloutky oddělíme od bílků a žloutky smícháme s pivem. Bílky našleháme, dokud neztuhnou a přidáme 1 špetku soli. Našlehané bílky smícháme dohromady s moukou a máslem.

  • 3

    Olej na pánvi necháme řádně rozpálit. Houby poprášíme moukou, obalíme v těstíčku a osmahneme na oleji. Houby smažíme cca 3 minuty.

  • 4

    Zamícháme dohromady jogurt, zakysanou smetanu, nasekané bylinky a na závěr prolisujeme zbytek česneku. Důkladně zamícháme, osolíme a opepříme. Podáváme v omáčkovníku k osmaženým houbám.

Komentáře k receptu