Prsíčka se šalotkami na žampionech
Suroviny
- 0.05 g Máslo čerstvé
- 175 g Rajčata
- 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 300 g Žampiony čerstvé
- 175 ml Víno madeira
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krystal
- 1 ks Brambory vařené
- 10 ks Šalotka
- 5 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 4 ks Perlička prsa
- 4 stroužek Česnek
- 0.5 l Vývar drůbeží
- 0.5 kg Kuřecí křídla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 966 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 25 g
- Sodík 697 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 96.3 mg
- Draslík 2507.9 mg
- Vláknina 29961.2 mg
- Vitamín A 29961.2 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí křidélka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a nasekáme nadrobno. Na pánvi necháme roztát 25 g másla a křidélka následně řádně osmažíme. Rozmrazíme si polévkovou zeleninu, přidáme ji k masu a ještě vše chvíli necháme podusit.
-
2
Zalijeme madeirou a necháme ji důkladně svařit. Zalijeme drůbežím vývarem. Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Poté je přidáme k směsi na pánvi. Omáčku zredukujeme na polovinu, následně ji scedíme přes cedník a odložíme bokem.
-
3
Sušená rajčata rozkrájíme na půlky a zalijeme je 5 lžícemi oleje. Houby pečlivě očistíme. Šalotku oloupeme, zamícháme společně s cukrem, osmahneme na 25 g másla dozlatova a odložíme bokem.
-
4
Perličky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, posypeme solí a pepřem. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a zbavíme je lístků. Lístky následně pokrájíme nadrobno a část z nich odložíme bokem na zdobení.
-
5
Zbytek másla rozpustíme na pánvi a perličky na něm smažíme cca 5 minut, dokud se nezbarví dozlatova. Přimícháme rajčata, houby, šalotky, neloupaný česnek a zbytek bylinek. Na pánev přiklopíme pokličku a směs podusíme asi 10 minut. Následně sejmeme pokličku a necháme na mírném ohni dalších 10 minut.
-
6
Perličky společně se zeleninou položíme na talíře a zalijeme ohřátou omáčkou. Posypeme odloženými bylinkami a podáváme.