Plněné žampiony zapečené se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 15 g Olej olivový
  • 40 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Créme fraiche
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 25 ml Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 15.7 mg
  • Draslík 259.9 mg
  • Vláknina 1926.7 mg
  • Vitamín A 1926.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, oddělíme nožičky, které posekáme najemno. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, petrželku nasekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se slaninou, krátce osmahneme, přidáme posekané nožičky žampionů, zakápneme sherry a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Mimo oheň osolíme, opepříme, přimícháme petrželku a créme fraiche.

  • 3

    Žampiony naplníme touto směsí, vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku, sýr nakrájíme na tak malé kousky, aby zakryly otvory v žampionech a otvory sýrem zakryjeme. Pekáček vložíme do vyhřáté trouba a pokrm zapékáme 10 až 15 minut.

  • 4

    Vychladlé žampiony upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře k receptu