Třeboňský kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 18 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 562.6 mg
- Vláknina 725 mg
- Vitamín A 725 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra naporcujeme, osolíme, pokmínujeme a poprášíme moukou.
-
2
Vložíme do rozpáleného másla a zvolna opékáme po všech stranách dozlatova.
-
3
Po upečení kapra vyndáme a máslo v pánvi zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme trochou vody. Šťáva musí být řídká.
-
4
Přidáme na plátky nakrájené žampiony a 15 g másla. Vaříme dokud se nám nezačne na houstnoucí šťávě usazovat tuk.