Salát ze srnčího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 643.1 mg
- Vláknina 10058.2 mg
- Vitamín A 10058.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso rozložíme na pekáč vystlaný plátky másla, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a kolečky cibule. Obložíme pár bobkovými listy a pečeme zakryté ve středně vyhřáté troubě doměkka. Zatím na oleji osmahneme nakrájené žampiony, podlijeme vínem a krátce podusíme, jen co se víno odpaří. Upečené maso necháme vychladnout a zatím nasekáme mandle, dobře umytou pomerančovou kůru nakrájíme na slabé proužky. Do mísy vložíme kousky pomeranče dokonale zbavené bílého oplodí a případných pecek, žampiony a na nudličky nakrájené srnčí maso. Promícháme, dosolíme a jednotlivé porce ozdobíme nasekanými mandlemi a proužky pomerančové kůry.