Soté z kuřete se žampiony
Suroviny
- 180 g Anglická slanina
- 120 g Máslo čerstvé
- 600 g Žampiony čerstvé
- 300 g Šalotka
- 250 ml Vývar drůbeží
- 120 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.3 kg Kuře
- 1 polévková lžíce Estragon
- 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1357 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 102 g
- Sodík 937 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 326 mg
- Draslík 1542.6 mg
- Vláknina 3329.1 mg
- Vitamín A 3329.1 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře rozdělíme na osm porcí, opláchneme a osušíme. Očištěnou šalotku a estragon nakrájíme nadrobno, žampiony nakrájíme na tenké plátky, slaninu pokrájíme na kostičky a dvakrát ponoříme do vroucí a studené vody.
-
2
Porce kuřete osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmažíme ze všech stran na oleji. Osmažené porce pečeme s polovinou másla v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 30 minut.
-
3
Na pánvi na zbylém másle orestujeme šalotku, slaninu a žampiony. Směs přidáme v polovině pečení ke kuřeti spolu s vývarem.
-
4
Upečené porce kuřete vyjmeme z pekáče, do výpeku přimícháme smetanu a na sporáku vaříme za občasného míchání, až omáčka zhoustne. Před koncem varu vmícháme estragon.
-
5
Porce kuřete servírujeme přelité omáčkou.