Houbové carpaccio
Suroviny
- 8 g Petržel - nať
- 400 g Žampiony čerstvé
- 80 g Čočka klíčky
- 100 g Salát Polníček
- 30 ml Ocet vinný
- 15 ml Citronová šťáva
- 30 ml Olej slunečnicový
- 30 ml Olej z tykvových semen
- 1 kávová lžička Med včelí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 411.9 mg
- Vláknina 2341 mg
- Vitamín A 2341 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polníček omyjeme a rozložíme na dezertní talířky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petržel omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Žampiony nakrájíme na plátky. Výhonky čočky omyjeme a necháme okapat. Olej z hroznových semen, ocet, med, citronovou šťávu, špetku soli a pepře smícháme dohromady.
-
2
Olej rozpálíme na pánvi, přisypeme česnek a plátky hub, krátce osmažíme, poté posypeme nasekanou petrželí, osolíme a opepříme a odstavíme z plotny. Na rozložený polníček naservírujeme plátky osmažených hub, posypeme výhonky čočky a na závěr polijeme připravenou zálivkou z octa.