Houbové carpaccio

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Petržel - nať
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Čočka klíčky
  • 100 g Salát Polníček
  • 30 ml Ocet vinný
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 30 ml Olej z tykvových semen
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 411.9 mg
  • Vláknina 2341 mg
  • Vitamín A 2341 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polníček omyjeme a rozložíme na dezertní talířky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petržel omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Žampiony nakrájíme na plátky. Výhonky čočky omyjeme a necháme okapat. Olej z hroznových semen, ocet, med, citronovou šťávu, špetku soli a pepře smícháme dohromady.

  • 2

    Olej rozpálíme na pánvi, přisypeme česnek a plátky hub, krátce osmažíme, poté posypeme nasekanou petrželí, osolíme a opepříme a odstavíme z plotny. Na rozložený polníček naservírujeme plátky osmažených hub, posypeme výhonky čočky a na závěr polijeme připravenou zálivkou z octa.

Komentáře k receptu