Salát z polníčku se smaženou šunkou a žampiony
Suroviny
- 100 g Smetana 12% (konzumní)
- 150 g Šunka dušená
- 500 g Žampiony čerstvé
- 250 g Salát Polníček
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 30.4 mg
- Draslík 398.6 mg
- Vláknina 2539.8 mg
- Vitamín A 2539.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Šunku rozkrájíme na malé kousky. Salát omyjeme, necháme okapat a rozložíme ho na servírovací talíře.
-
2
V rozpálené pánvi krátce osmažíme na rozehřátém másle nakrájenou šunku a žampiony.
-
3
V misce smícháme smetanu, ocet a hořčici, omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí. Rozdělíme ji na připravený salát, posypeme usmaženou směsí šunky a žampionů a podáváme.