Květák zapečený se žampiony a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 19 g
- Sodík 953 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 38.8 mg
- Draslík 1261.3 mg
- Vláknina 25217.5 mg
- Vitamín A 25217.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 116.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák nařežeme na středně velké růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a 2 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat. Mezitím očištěné žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, petrželku posekáme najemno. V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme plátky žampionů, osmahneme, posypeme moukou, orestujeme, podlijeme mlékem, přimícháme sýr a odstavíme. Květák vyskládáme do zapékací misky a zalijeme mléčnou směsí z pánve. Misku dáme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme asi 15 až 20 minut.
-
2
Porce zapečeného květáku upravíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou. Jako přílohu volíme brambory na různé způsoby, napříkad pečené.