Zapékaná pikantní hovězí krkovička
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 200 g Žampiony čerstvé
- 250 g Zakysaná smetana
- 200 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 55 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 129.7 mg
- Draslík 903.3 mg
- Vláknina 3578.8 mg
- Vitamín A 3578.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Žampióny opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme najemno, semínka odstraníme. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme, rozporcujeme na 4 plátky, které mírně naklepeme. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm osmažíme z obou stran a během smažení je opepříme a osolíme.
-
3
V druhé pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a žampióny, dochutíme tymiánem, pepřem a solí.
-
4
Osmažené maso rozložíme do zbytkem oleje vymazané zapékací formy, rozprostřeme na ně osmažené žampióny s cibulí, rozkrájená rajčata a plátky sýra.
-
5
Zapékací mísu dáme do trouby, předehřáté na 220 stupňů, s krkovičku zapékáme 5 až 10 minut.
-
6
Výpek po mase v pánvi zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak omáčku dochutíme pepřem a solí.
-
7
Zapečené plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve, posypeme jemně nakrájenou bazalkou a podáváme.