Losos zapečený se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1090 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 42 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 165.7 mg
- Draslík 1409.9 mg
- Vláknina 5215.8 mg
- Vitamín A 5215.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Žampiony propláchneme pod studenou vodou, okapané nakrájíme na malé kousky a promícháme se sterilizovaným zelím.
-
2
Zapékací formu vymažeme máslem, zbytek másla s trochou soli v pánvi osmahneme dozlatova.
-
3
Do formy rozložíme část zelí a žampiony, pokapeme ho citronovou šťávou a na něj položíme třetinu plátků lososa. Ryby potřeme rozpuštěným osoleným máslem, dáme na ně další část zelí, to opět pokapeme citronovou šťávou, na zelí dáme lososa, a tak pokračujeme do vyčerpání surovin. Horní vrstva je z lososa.
-
4
V misce smícháme zakysanou smetanu s vínem a směs nalijeme do zapékací mísy.
-
5
Zapékáme 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, pak hned rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.