Těstoviny s houbovou omáčkou
Suroviny
- 80 g Sýr Parmezán
- 400 g Těstoviny konzumní
- 125 g Mascarpone
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 dl Víno bílé
- 0.5 kg Žampiony čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 26 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 469.2 mg
- Vláknina 2700.4 mg
- Vitamín A 2700.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny necháme vařit v dostatečném množství osolené vody.
-
2
Žampiony omyjeme, necháme okapat, poté je nakrájíme na čtvrtky a pokapeme citronovou šťávou, česnek oloupeme, nasekáme na jemno.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm usmažíme nakrájené žampiony, přidáme česnek a rozmarýn, dochutíme pepřem, solí, přilijeme víno, promícháme. Přivedeme k varu, přidáme mascarpone a pod pokličkou na mírném ohni vaříme 10 minut. Během vaření občas mícháme.
-
4
Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat, potom je rozložíme na servírovací talíře, přelijeme houbovou omáčkou a lehce posypeme nastrouhaným parmezánem.