Italské závitky z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Šunka dušená
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Telecí kýta
  • 50 g Mozzarella
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 137.8 mg
  • Draslík 1419.2 mg
  • Vláknina 4329.5 mg
  • Vitamín A 4329.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku a Mozzarellu pokrájíme na malé kousky, v misce smícháme.

  • 2

    Maso rozporcujeme na dva větší plátky, omyjeme, osušíme, naklepeme. Z jedné strany důkladně opepříme, osolíme, poté otočíme, potřeme hořčicí a rozprostřeme na něj šunku s Parmezánem.

  • 3

    Plátek masa zabalíme, zajistíme párátky tak, aby se nemohl rozvinout a směs šunky se sýrem nemohla vytéct.

  • 4

    V hrnci rozpálíme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme. Potom do pánve přilijeme vývar a závitky 20 minut dusíme pod pokličkou na středním ohni.

  • 5

    Žampiony očistíme, omyjeme, necháme okapat. Odřízneme kloboučky, rozčtvrtíme je, šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Listy salátu omyjeme, osušíme, rozkrájíme na širší nudličky.

  • 6

    V pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmažíme nakrájenou šalotku, potom přisypeme houby, 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájený salát, necháme zavadnout, dochutíme pepřem a solí, přilijeme zakysanou smetanu, důkladně promícháme.

  • 7

    Závitky podáváme společně se směsí z pánve.

Komentáře k receptu