Žampionová polévka se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 7.5 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 942 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 15.4 mg
  • Draslík 723.1 mg
  • Vláknina 7339.8 mg
  • Vitamín A 7339.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme na jemno.

  • 2

    Žampiony omyjeme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat, pokrájíme na tenké plátky. Petrželku a pažitku opláchneme, nasekáme na jemno, polovinu smícháme v misce se sýrem.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme žampiony, promícháme, na prudkém ohni 5 minut dusíme. Přilijeme zeleninový vývar, promícháme, přivedeme k varu, vmícháme sýr s bylinkami a vaříme dalších 5 minut. Polévku občas zamícháme, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

  • 4

    Polévku podáváme posypanou zbylou pažitkou a petrželkou, vhodnou přílohou je pečivo.

Komentáře k receptu