Žampiony s čínským zelím a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 75 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Zelí čínské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 261 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 436.3 mg
  • Vláknina 11839.2 mg
  • Vitamín A 11839.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme také na tenké nudličky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Čínské zelí omyjeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a najemno nasekáme.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme na něj česnek, papriku a mrkev, posypeme zázvorem a za stálého míchání krátce smažíme. Pak přidáme nakrájené žampiony a jarní cibulku, promícháme a opět krátce smažíme. Přisypeme nakrájené zelí a smažíme při stálém míchání ještě další 2 až 3 minuty.

  • 4

    Směs v pánvi dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí a podáváme.

Komentáře k receptu