Kuře na víně se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 10 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 108.5 mg
- Draslík 1311.8 mg
- Vláknina 3147.4 mg
- Vitamín A 3147.4 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony omyjeme a necháme v sítu okapat. Menší žampiony necháme vcelku, větší nakrájíme na půlky nebo čtvrtky.
-
2
Česnek a šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
-
3
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran smažíme 5 minut. Pak je vyjmeme a uschováme v teple - např. v mírně vyhřáté troubě.
-
4
Na oleji v pánvi krátce osmahneme nakrájenou šalotku a česnek, přidáme nakrájené žampiony a trochu rozmarýnu, na prudkém ohni za stálého míchání smažíme 5 minut. Do pánve pak přilijeme polovinu bílého vína a vaříme, dokud se neodpaří. Potom vlijeme druhou polovinu vína a přimícháme smetanu, přidáme maso a dusíme 10 minut pod pokličkou na mírném ohni.
-
5
Měkká kuřecí prsa vyjmeme a nakrájíme na plátky, dáme na talíře a uschováme v teple.
-
6
Do omáčky v pánvi přidáme nakrájená rajčata, dochutíme ji pepřem a solí a ještě krátce povaříme. Omáčkou přelijeme maso a podáváme.
-
7
Vhodnou přílohou jsou například vařené široké nudle nebo vařená rýže.