Daňčí kapsa plněná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rýže dušená
  • 60 g Šunka dušená
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 2 g Tymián sušený
  • 40 g Jíška instantní
  • 1000 g Dančí maso
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1347 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 289.3 mg
  • Draslík 745.6 mg
  • Vláknina 2756.7 mg
  • Vitamín A 2756.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z odblaněné daňčí kýty nakrájíme silnější plátky, poté do každého nařízneme kapsu, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na plátky, v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šunku se žampiony, orestujeme, přidáme vejce, osolíme, rychle promícháme a necháme ztuhnout.

  • 2

    Touto směsí naplníme kapsy, které spíchneme párátky. V pánvi na oleji je osmahneme ze všech stran, přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, ochutíme tymiánem a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, upravíme na talíře, šťávu zahustíme jíškou, podle potřeby přilijeme vývar, zjemníme 40 g másla, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře k receptu