Rýže se zeleninou v pánvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 250 g Rýže loupaná
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kari koření
  • 0.5 dl Víno rýžové čínské
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 393.8 mg
  • Vláknina 11998.2 mg
  • Vitamín A 11998.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, potom ji v dostatečném množství osolené vody uvaříme, scedíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Všechnu zeleninu důkladně omyjeme a očistíme. Mrkev nakrájíme nadrobno, pórek rozřízneme po délce, potom příčně rozkrájíme na nudličky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a krájíma na kostičky. Žampiony opláchneme pod vodou, necháme okapat a rozkrájíme na plátky, hrášek slijeme a necháme okapat. Vejce v misce smícháme s rýžovým vínem, pepřem i solí.

  • 3

    Ve velké pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, rýži na něm při stálém míchání smažíme, až je křupavá. Usmaženou rýži přendáme do mísy.

  • 4

    Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji smažíme 5 minut do poloměkka. Poté přidáme hrášek s kari kořením, zeleninu osolíme, ještě chvilku smažíme.

  • 5

    Do pánve k zelenině vložíme zpět rýži, přidáme vejce, smíchaná s rýžovým vínem, vše důkladně promícháme, necháme chvilku prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu