Rýže se zeleninou v pánvi
Suroviny
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 250 g Rýže loupaná
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kari koření
- 0.5 dl Víno rýžové čínské
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 96 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 393.8 mg
- Vláknina 11998.2 mg
- Vitamín A 11998.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, potom ji v dostatečném množství osolené vody uvaříme, scedíme, necháme vychladnout.
-
2
Všechnu zeleninu důkladně omyjeme a očistíme. Mrkev nakrájíme nadrobno, pórek rozřízneme po délce, potom příčně rozkrájíme na nudličky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a krájíma na kostičky. Žampiony opláchneme pod vodou, necháme okapat a rozkrájíme na plátky, hrášek slijeme a necháme okapat. Vejce v misce smícháme s rýžovým vínem, pepřem i solí.
-
3
Ve velké pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, rýži na něm při stálém míchání smažíme, až je křupavá. Usmaženou rýži přendáme do mísy.
-
4
Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji smažíme 5 minut do poloměkka. Poté přidáme hrášek s kari kořením, zeleninu osolíme, ještě chvilku smažíme.
-
5
Do pánve k zelenině vložíme zpět rýži, přidáme vejce, smíchaná s rýžovým vínem, vše důkladně promícháme, necháme chvilku prohřát a podáváme.