Srnčí kýta s žampionovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 160 g Cibule
- 30 g Citrony
- 40 g Kompot brusinkový
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Slanina vepřová
- 1000 g Srnčí kýta
- 10 g Sůl
- 150 g Žampiony čerstvé
- 50 g Sádlo škvařené
- 2 g Nové koření celé
- 2 g Pepř černý celý
- 40 g Kečup
- 250 ml Víno červené
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1405 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 17.9 mg
- Draslík 866.4 mg
- Vláknina 6710.7 mg
- Vitamín A 6710.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí kýtu bez kosti odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, citron na kolečka, brusinkový kompot scedíme.
-
2
V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přiložíme srnčí maso, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přidáme kolečka citronu, kečup, červené víno, pekáček vložíme do trouby a maso pečeme doměkka.
-
3
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme žampiony, brusinky, podlijeme vývarem a podusíme, dokud se mouka nerozvaří.
-
4
Porce masa upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.