Labužnický pstruh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 38 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 152 mg
- Draslík 894.2 mg
- Vláknina 1132 mg
- Vitamín A 1132 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme najemno. Kapří mlíčí nakrájíme na kousky.
-
2
Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Osolíme je a prudce opečeme na polovině rozpáleného másla, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme dooměkka.
-
3
V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu másla a na ní podusíme nakrájené mlíčí s žampiony, ochutíme citronovou šťávou. Před koncem dušení přidáme nakrájenou nať petrželky a promícháme.
-
4
Upečené pstruhy na servírovacích talířích poléváme směsí žampionů a mlíčí.