Labužnický pstruh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Mlíčí z kapra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 152 mg
  • Draslík 894.2 mg
  • Vláknina 1132 mg
  • Vitamín A 1132 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme najemno. Kapří mlíčí nakrájíme na kousky.

  • 2

    Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Osolíme je a prudce opečeme na polovině rozpáleného másla, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme dooměkka.

  • 3

    V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu másla a na ní podusíme nakrájené mlíčí s žampiony, ochutíme citronovou šťávou. Před koncem dušení přidáme nakrájenou nať petrželky a promícháme.

  • 4

    Upečené pstruhy na servírovacích talířích poléváme směsí žampionů a mlíčí.

Komentáře k receptu