Žampionové špízy s paprikou a slaninou
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 250 g Žampiony čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej chilli
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 2 ks Jablka
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 22 g
- Sodík 644 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 488.4 mg
- Vláknina 6695 mg
- Vitamín A 6695 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky silné asi 2-3 mm. Barevné papriky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Sladkokyselá jablka omyjeme, rozkrájíme na osminky a odkrojíme jadřince.
-
2
Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly. V misce si smícháme pikantní olej s olivovým olejem, pepřem, solí a sójovou omáčkou. Špízy potřeme připravenou směsí a grilujeme přibližně 15 minut. Během grilování špízy potřeme ještě 2 x. Podáváme je horké.