Žampionová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 2 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 1.6 mg
- Draslík 253.3 mg
- Vláknina 6050 mg
- Vitamín A 6050 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži důkladně proláchneme v tekoucí horké vodě, scedíme a necháme v sítu okapat. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme přejít na ohni varem.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
-
3
V zapékací míse rozehřejeme máslo, osmahneme na něm cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a necháme přikryté pokličkou dusit. Po 5 minutách přidáme okapanou rýži, zalijeme vývarem, osolíme a nejdříve 5 minut přikryté dusíme, pak 5 minut odkryté vaříme, na závěr dopečeme v troubě, předehřáté na 180°C doměkka.