Hovězí maso na víně se zelím
Suroviny
- 200 g Zelí hlávkové bílé
- 250 g Žampiony čerstvé
- 750 g Hovězí maso zadní
- 2 ks Kapie
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 4 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 1 dl Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 339.7 mg
- Vláknina 3999.8 mg
- Vitamín A 3999.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
-
2
V misce metlou smícháme bílé víno a sójovou omáčku.
-
3
Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na krátké proužky, naklepeme, opepříme a osolíme.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a proužky masa na něm prudce opečeme ze všech stran. Když pustí šťávu, přisypeme nakrájené žampiony, zelí, česnek a kapie, poprášíme paprikou, promícháme a přikryté dusíme. Po 15 minutách dušení přilijeme víno, smíchané se sójovou omáčkou. V průběhu dušení občas zamícháme a v případě potřeby podléváme vývarem. Když maso a ostatní přísady zcela změknou, necháme vypéct za stálého míchání téměř všechnu šťávu.