Vepřové kapsy plněné žampiony a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 36 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 113.3 mg
- Draslík 724.1 mg
- Vláknina 2177.2 mg
- Vitamín A 2177.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchneme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi rozehřejeme trochu oleje, osmahneme rozkrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přisypeme žampiony, směs podusíme při občasném míchání do měkka a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme smetanu.
-
3
Vepřovou kýtu rozkrájíme na čtyři části. Naklepeme, opepříme, osolíme, na každý pak dáme část žampionové směsi a stočíme do závitků, obalíme plátkem slaniny a propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami tak, aby se závitky nerozbalovaly. Vložíme je do zapékací mísy (nebo pekáče) s olejem a pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů. Při pečení podléváme podle potřeby vývarem, přeléváme vypečenou šťávou, občas obracíme.
-
4
Pokud zbyla žampionová směs, můžeme ji upéct společně se závitky.