Smažené řízky s uzeným masem a žampiony
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Žampiony čerstvé
- 200 g Moravské uzené maso
- 200 g Hrášek
- 50 g Sýr Parmezán
- 5 g Máslo čerstvé
- 50 g Šunka dušená
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1.11 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 43 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 394.1 mg
- Draslík 712.4 mg
- Vláknina 5722.8 mg
- Vitamín A 5722.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Moravské uzené maso umeleme společně se žampiony, pak ke směsi přidáme zelený hrášek, jedno rozšlehané vajíčko, vše dobře promícháme.
-
2
Druhé vajíčko uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme, pokrájíme na malé kostičky, přidáme ke směsi mletého masa, žampionů a hrášku, opepříme, osolíme, vše opět promícháme.
-
3
Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Na každý řízek položíme plátek sýra a šunky, na ně rozložíme připravenou směs. Posypeme kari kořením, zavineme, ve spoji propíchneme grilovacími jehlami nebo párátky.
-
4
Připravíme těstíčko: do misky rozklepneme 2 vejce, rozmícháme se 2 lžícemi hladké mouky, osolíme, promícháme s nastrouhaným sýrem. V těstíčku pak masové závitky obalíme.
-
5
V pánvi rozpálíme olej, na něm zabalené řízky osmažíme do zlatova. Vyjmeme je, přemístíme do zapékací mísy, na každý položíme lžičku másla, mísu přikryjeme a v troubě, předehřáté na 200 stupňů, je dopečeme.