Smažené řízky s uzeným masem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Moravské uzené maso
  • 200 g Hrášek
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1.11 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 394.1 mg
  • Draslík 712.4 mg
  • Vláknina 5722.8 mg
  • Vitamín A 5722.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moravské uzené maso umeleme společně se žampiony, pak ke směsi přidáme zelený hrášek, jedno rozšlehané vajíčko, vše dobře promícháme.

  • 2

    Druhé vajíčko uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme, pokrájíme na malé kostičky, přidáme ke směsi mletého masa, žampionů a hrášku, opepříme, osolíme, vše opět promícháme.

  • 3

    Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Na každý řízek položíme plátek sýra a šunky, na ně rozložíme připravenou směs. Posypeme kari kořením, zavineme, ve spoji propíchneme grilovacími jehlami nebo párátky.

  • 4

    Připravíme těstíčko: do misky rozklepneme 2 vejce, rozmícháme se 2 lžícemi hladké mouky, osolíme, promícháme s nastrouhaným sýrem. V těstíčku pak masové závitky obalíme.

  • 5

    V pánvi rozpálíme olej, na něm zabalené řízky osmažíme do zlatova. Vyjmeme je, přemístíme do zapékací mísy, na každý položíme lžičku másla, mísu přikryjeme a v troubě, předehřáté na 200 stupňů, je dopečeme.

Komentáře k receptu