Vepřové kotlety plněné žampiony
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 300 g Vepřové maso mleté
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 ks Masox
- 1 hrst Mouka pšeničná hladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 dl Mléko polotučné
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 41 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 755.9 mg
- Vláknina 1927.2 mg
- Vitamín A 1927.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno. Masox v misce smícháme s vodou.
-
2
Nejdříve si připravíme náplň: v míse smícháme mleté maso s polovinou rozkrájených žampionů, směs dochutíme mletou paprikou, pepřem, solí a necháme v chladnu uležet.
-
3
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Na každou rozložíme část žampionové náplně, zabalíme a párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
-
4
V pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku, po chvíli přidáme zabalené kotlety, zprudka je z obou stran osmahneme. Pak zmírníme oheň a pečeme pomalu do měkka. Během pečení obracíme, podléváme rozmíchaným Masoxem, poléváme vypečenou šťávou. Když kotlety začínají měknout, přisypeme zbylou část nakrájených žampionů. Upečené kotlety vyjmeme v pánve, dáme do tepla. Šťávu necháme chvíli vařit, posléze poprášíme moukou, přilijeme za stálého máíchání šlehačku, dochutíme solí, pepřem a paprikou. Když je omáčka hotová, vrátíme zpět kotlety, necháme je prohřát a podáváme.