Vepřové kotlety plněné žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 755.9 mg
  • Vláknina 1927.2 mg
  • Vitamín A 1927.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno. Masox v misce smícháme s vodou.

  • 2

    Nejdříve si připravíme náplň: v míse smícháme mleté maso s polovinou rozkrájených žampionů, směs dochutíme mletou paprikou, pepřem, solí a necháme v chladnu uležet.

  • 3

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Na každou rozložíme část žampionové náplně, zabalíme a párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku, po chvíli přidáme zabalené kotlety, zprudka je z obou stran osmahneme. Pak zmírníme oheň a pečeme pomalu do měkka. Během pečení obracíme, podléváme rozmíchaným Masoxem, poléváme vypečenou šťávou. Když kotlety začínají měknout, přisypeme zbylou část nakrájených žampionů. Upečené kotlety vyjmeme v pánve, dáme do tepla. Šťávu necháme chvíli vařit, posléze poprášíme moukou, přilijeme za stálého máíchání šlehačku, dochutíme solí, pepřem a paprikou. Když je omáčka hotová, vrátíme zpět kotlety, necháme je prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu