Staroslovanské vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 16 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 686.7 mg
- Vláknina 3607.3 mg
- Vitamín A 3607.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, pak zmírníme oheň a upečeme je doměkka. Měkké kotlety vyjmeme z pánve, dáme do mísy a uschováme v teple.
-
4
Do vypečeného tuku v pánvi přidáme máslo, osmahneme na něm kolečka cibule a nakrájené žampiony. Směs opepříme, posypeme kmínem a osolíme. Přikryté dusíme asi 5 minut, pak přidáme opečené kotlety a společně s cibulí a žampiony je ještě chvíli podusíme.
-
5
Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část směsi žampionů a cibule.