Staroslovanské vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Máslo čerstvé
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 686.7 mg
  • Vláknina 3607.3 mg
  • Vitamín A 3607.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, pak zmírníme oheň a upečeme je doměkka. Měkké kotlety vyjmeme z pánve, dáme do mísy a uschováme v teple.

  • 4

    Do vypečeného tuku v pánvi přidáme máslo, osmahneme na něm kolečka cibule a nakrájené žampiony. Směs opepříme, posypeme kmínem a osolíme. Přikryté dusíme asi 5 minut, pak přidáme opečené kotlety a společně s cibulí a žampiony je ještě chvíli podusíme.

  • 5

    Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část směsi žampionů a cibule.

Komentáře k receptu