Marinované žampiony s estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 22 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 429.8 mg
- Vláknina 5446.7 mg
- Vitamín A 5446.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku rozpálíme olej, přidáme rozpůlené žampiony a 5 minut je restujeme ze všech stran. Přidáme na kolečka nakrájenopu červenou cibuli a opékáme dalších asi 5 minut, až cibule změkne. Osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, pár minut povaříme. Nakonec odstavíme, zalijeme olivovým olejem, necháme pozvolna vychladnout. Před podáváním posypeme nasekaným estragonem.