Čínská polévka se žampiony a pórkem
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 200 g Hrášek
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Vegeta
- 3 kávová lžička Solamyl
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Pórek
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1248 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 780.4 mg
- Vláknina 10007.5 mg
- Vitamín A 10007.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na půlky, větší na čtvrtky. Pórek očistíme, omyjeme a okapaný nakrájíme na kolečka. Vejce v misce rozšleháme metlou. Solamyl a mouku rozmícháme ve vodě.
-
2
Nesolený vývar přivedeme v hrci k varu, přisypeme nakrájené žampiony a krátce je povaříme. Pak přisypeme hrášek a polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem a moukou. Po zahuštění přidáme kolečka pórku, zázvor, sůl, pepř a Vegetu. Promícháme a do vařící polévky pomalu kolem okrajů hrnce přiléváme rozšlehaná vajíčka. Polévku už nemícháme, aby se vejce srazila do větších noků.