Čínská polévka z pekingského zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 10 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Zelí čínské
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2365 mg
  • Vláknina 15500 mg
  • Vitamín A 15500 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hlávky zelí odstraníme poškozené krajní listy, zbytek opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Zelí pak nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Žampióny očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na poloviny.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu nesolený vývar, přisypeme do něj nakrájené zelí a žampiony a vaříme přibližně 15 minut.

  • 4

    Těsně před koncem vaření přidáme Vegetu a podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu