Kuře po židovsku s nádivkou
Suroviny
- 150 g Mouka pohanková
- 20 g Petržel - nať
- 50 g Houby čerstvé
- 1000 g Kuře
- 20 g Husí sádlo
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 5 dl Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 50 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 291.9 mg
- Draslík 519 mg
- Vláknina 2686.3 mg
- Vitamín A 2686.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, umyjeme, osušíme. V misce smícháme dohromady oloupaný, prolisovaný česnek, sůl, mletou papriku, celé kuře důkladně potřeme a odložíme ho na celou noc do lednice. Po vyjmutí z lednice odřízneme křidélka a krk.
-
2
Do vroucí osolené vody v hrnci vsypeme pohanku, uvaříme ji doměkka. Hlívy očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a na rozehřátém sádle osmažíme, aby byly měkké. V jiné pánvi na rozpáleném oleji do zlatova osmahneme na malé kousky nakrájenou cibuli.
-
3
Náplň: do uvařené vychladlé pohanky přidáme osmažené žampióny, přisypeme připravenou cibuli, na tenké a malé kousky nakrájenou papriku, rozklepneme celé vejce, nakonec podle chuti přisolíme opepříme, vše dobře promícháme.
-
4
Kuře naplníme připravenou pohankovou náplní, zašijeme, vložíme na pekáč, v horké troubě pečeme 120 minut. Po dobu pečení poléváme vlastní šťávou a kropíme vodou.
-
5
Upečené kuře přeložíme z pekáče do středu oválné mísy, posypeme nasekanou petrželovou nati, mísu položíme na sváteční stůl a nabízíme.