Chutná jednoduchá domácí pizza
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 3 g Droždí sušené
- 20 g Šunka dušená
- 20 g Žampiony čerstvé
- 30 g Sýr Parmezán
- 360 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 3 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 23.5 mg
- Vláknina 491.7 mg
- Vitamín A 491.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
-
2
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
-
4
Pracovní plochu posypeme moukou a z těsta na ní vyválíme kulatou placku o síle 1 centimetr, kterou přeneseme na vymazaný pečicí plech. Okraje po celém obvodu mírně nadzvedneme. Těsto potřeme olivovým olejem a pak ještě rajčatovým protlakem, posypeme částí bylinek. Přidáme plátky šunky, nakrájené žampióny, posypeme nastrouhaným sýrem a zbylými bylinkami.
-
5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pizzu v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud okraje těsta a sýr nemají nemají zlatavou barvu.
-
6
Pizzu podáváme teplou, chutná je ale i studená.