Chutná jednoduchá domácí pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 g Droždí sušené
  • 20 g Šunka dušená
  • 20 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 360 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 23.5 mg
  • Vláknina 491.7 mg
  • Vitamín A 491.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

  • 2

    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.

  • 4

    Pracovní plochu posypeme moukou a z těsta na ní vyválíme kulatou placku o síle 1 centimetr, kterou přeneseme na vymazaný pečicí plech. Okraje po celém obvodu mírně nadzvedneme. Těsto potřeme olivovým olejem a pak ještě rajčatovým protlakem, posypeme částí bylinek. Přidáme plátky šunky, nakrájené žampióny, posypeme nastrouhaným sýrem a zbylými bylinkami.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pizzu v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud okraje těsta a sýr nemají nemají zlatavou barvu.

  • 6

    Pizzu podáváme teplou, chutná je ale i studená.

Komentáře k receptu